marți, 6 noiembrie 2007

Sambata , pe la pranz. Ploaie marunta si nici o pasare pe cer. Drumul spre iasi e pavat cu baltoace swarovsky.Rufe inegrite..intinse la uscat pe fire de electricitate.Oameni gri, cu santuri pe fata si mersul greoi.Nori negri, gata de atac….parca stau la panda.Ceasul prinde clipa, iar clipa prinde gandul.celelalte ganduri care au scapat se regrupeaza in alta parte.asteapta cuminti sa le vina randul.iti dai seama ca iti irosesti viata? Valiza e aproape goala, iar cand intorci capul….nu vezi decit drumul lasat in urma.wolkswagenul toarce usor, si mirosul umed de cauciuc inunda masina.
Iasul e ca un tort cu luminari aprinse .Pasii ne poarta la Hypnotic.Tineri atent imbracati.sunetele se izbesc usor de tine, fara sa te deranjeze.underworld e acolo, cu noi.in dreapta un tanar cu carare intr-o parte e purtat usor de o cravata subtire, neagra.alaturi de o camasa verde inchis.luminile incep usor usor sa plece.mai apuc doar sa zaresc o domnisoara cu o rochie Audrey Hepburn, albastra.tine cu ea, stransi pe picior pantofi albi cu buline albastre.si catarama gri.ochii participantilor nu se mai vad....dar se cauta unii pe altii.trebuie sa plec.ajung in alta parte….loc privilegiat de oameni privilegiati. Sky? burghezi putini gentilomi.sampanie Chamdor, pahare cu gat inalt.muzica groovy in surdina.de undeva dintr-o boxa apare senor Coconut.la fel de discret dispare.prima inghititura de sampanie imi umezeste gatul. A doua o urmareste atent.mi se aprinde tot corpul .are gust de mere coapte .conversatiile se poarta imbibate in protocol.femei frumoase, cu mici accente vulgare.totul e asezonat cum trebuie.in loc de betigase parfumate, miros violent de trabuc.barbatii parca nu mai au implant de ceafa.o domnisoara depune un sarut discret pe obrazul unui barbat.s-au regasit!plec fericit!ma gandesc la doamna T.ea sigur nu se gandeste la mine.
Pe drumul de intoarcere…tacere.zaresc tacut o casa nobila, stransa puternic in brate de iedera ingalbenita.a fost candva casa bunicilor mei.acum parca e o lebada cu o aripa rupta.Nu plange, domnule! Trebuie doar sa stii ce faci de-acum incolo!
Ai reusit vreodata sa iti privesti chipul oglindit pe spinarea unui carabus? Ochii, buzele si sprancenele tale devin caleidoscopice.
Duminica la pranz.Ploaie marunta si iarasi nici o pasare pe cer.ma intorc la mircea.orasul meu m-a regasit.sint iarasi prizonierul sau!

Niciun comentariu: